ms.detector.media
MediaSapiens
18.12.2020 11:26
Російські хакери атакували щонайменше три американські штати — Bloomberg
Російські хакери атакували щонайменше три американські штати — Bloomberg
Атаку на федеральні органи США пов’язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear.

Щонайменше три штати США зазнали кібератаки з боку російських хакерів, через що постраждали кілька федеральних відомств США. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела. Про які штати йде мова, не уточнюється.

17 грудня Агентство кібербезпеки США повідомило, що хакери використовували для доступу платформу SolarWinds, а також інші точки доступу, які у відомстві не розкрили.

Того ж дня обраний президент США Джо Байден заявив, що хакерська атака потенційно могла зачепити як американські компанії, так і державні федеральні органи. Байден підкреслив, що кібербезпека стане одним з пріоритетів його адміністрації.

Атаку на федеральні органи США пов’язують з діяльністю хакерської групи APT29 або Cozy Bear, яку почасти звинувачують у зв’язках зі службою зовнішньої розвідки РФ.

Раніше повідомлялось, що хакери шпигували за Міністерством фінансів США, відстежуючи внутрішній поштовий трафік відомства. Також жертвами хакерів стали Управління з телекомунікацій та Міністерство торгівлі США. Американські розвідники побоюються, що зловмисники могли проникнути й в інші американські відомства.

У зв’язку з цим РНБО повідомила про високий рівень кіберзагрози в Україні. У РНБО підкреслили, що ця атака дуже схожа на атаку Ransom: Win32/Petya, яка трапилася в Україні у 2017 році і від якої постраждала величезна кількість українських організацій, зокрема уряд, банки, державні енергетичні компанії, «Укрзалізниця», київський аеропорт і метро. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media