ms.detector.media
MediaSapiens
15.12.2020 12:36
Pornhub видалив понад 9 млн неверифікованих відео після публікації New York Times
Pornhub видалив понад 9 млн неверифікованих відео після публікації New York Times
Частину контенту планують перевірити після Нового року і можливо повернуть на сайт.

Pornhub видалив на своєму сайті усі відео, які були завантажені не верифікованими користувачами або членами модельної програми Pornhub. Уже зараз більшість роликів на сайті недоступна до перегляду: з 13,5 млн відео залишилося 2,9 млн.

Як повідомляє VICE, Pornhub навіть видалив одне із найбільш популярних любительських відео, яке зібрало понад 29 мільйонів переглядів. 

Частину видалених відео компанія планує перевірити після Нового року і на підставі цієї перевірки їх можуть повернути назад. З моменту запуску платформи в 2007 році кожен міг створити акаунт і завантажити будь-яке відео.

«Ми призупинили завантаження контенту, який не був створений контент-партнерами або учасниками модельної програми. Це означає, що увесь контент Pornhub надходить від перевірених користувачів», — говориться в заяві компанії.

Крім того, на сайті багато непорнографічного контенту. На Pornhub завантажували і піратські фільми та мультфільми, а також відео з мемами або відео, заборонені в різних країнах. Наприклад, на Pornhub завантажували розслідування про російського експрем’єра Дмитра Медведєва «Он вам не Димон» після того, як суд у Росії зобов’язав видалити його з усіх платформ.

Раніше Pornhub змінив правила користування платформою після публікацій розслідування The New York Times. Відтепер на сайті введено обмеження на завантаження відео.

Завантажувати відео можуть тільки партнери Pornhub по контенту і учасники модельної програми сайту, які заробляють на контенті. 

Крім цього, з 2021 року сайт введе систему ідентифікації користувачів, які завантажують відео.

Розслідування почалося після того, як 4 грудня в The New York Times Magazine вийшла стаття журналіста і лауреата двох Пулітцерівських премій Ніколаса Крістофа про популярний порносайт PornHub. У статті Крістоф розповів історії підлітків, чиї відео потрапили на сервіс без їх згоди - і про те, як сайт відмовляється визнавати, що заробляє на насильстві.

Pornhub відкинув звинувачення, заявивши, що будь-яке твердження, що нібито на платформі дозволяється розміщення матеріалів про сексуальне насильство над дітьми (CSAM), є «безвідповідальним і явно не відповідає дійсності».

PornHub - найпопулярніший порносайт у світі. Кожного місяця на нього в середньому заходить близько трьох мільярдів відвідувачів. Це більше, ніж у Netflix, Yahoo або Amazon. 

В останні роки PornHub намагався зробити так, щоб порнографія перестала здаватися чимось ганебним. Наприклад, публікував статистику переваг користувачів і займався благодійністю. З початком пандемії коронавірусу відкрив для всіх безкоштовний преміум-доступ.

Фото: Shutterstock

ms.detector.media