ms.detector.media
MediaSapiens
25.11.2020 16:40
Соцмережа Twitter поверне систему верифікації акаунтів у 2021 році
Соцмережа Twitter поверне систему верифікації акаунтів у 2021 році
Акаунти, які планують пройти верифікацію, повинні мати повну інформацію про власника, підтверджений номер телефону та адресу пошти.

Соціальна мережа Twitter презентувала нові правила верифікації акаунтів, які почнуть діяти на початку 2021 року. Їх ще поки тестують, тому компанія попросила користувачів залишати відгуки. На їх основі Twitter представить остаточну версію, повідомляється у блозі компанії.

Облікові записи, які отримають синю галочку, повинні бути «значимими» і «активними». «Значимими» компанія називає шість категорій акаунтів:

Державні: сторінки держструктур, президентів, послів, міністрів та інших офіційних осіб

Компанії, бренди і організації: вони повинні, наприклад, індексуватися Google Trends, торгуватися на публічних фондових біржах, згадуватися в «Вікіпедії» та інше.

Новинні: акаунти ЗМІ і їх співробітників. Незалежні журналісти і фрілансери можуть пройти верифікацію, якщо представлять не менше трьох авторських статей, опублікованих протягом шести місяців перед подачею заявки та відповідають вимогам компанії.

Розважальні: сторінки кіно-, теле- і музичних студій. Особисті облікові записи акторів, виконавців, режисерів та інших відомих осіб, якщо у них є п'ять проєктів на базі Imdb.

Спортивні: професійні ліги, команди, спортсмени, а також тренери. Перевірку можуть пройти клубні і студентські команди, але не їх представники.

Активісти, організатори та інші впливові особи: власники акаунтів використовують Twitter для поширення інформації про проблему і призову до дій «для стимулювання соціально-економічних, політичних або культурних змін».

Акаунти, які планують пройти верифікацію, повинні мати повну інформацію про власника, підтверджений номер телефону та адресу пошти. Сторінки пародистів, фанатів, домашніх тварин і вигаданих персонажів не можуть отримати галочку.

У деяких випадках Twitter може забрати значок у користувача: наприклад, якщо він змінить свої дані, щоб ввести людей в оману, або почне розпалювати ненависть і героїзувати насильство в твітах.

Компанія також анонсувала, що в 2021 році додадуться інші способи ідентифікації - нові типи облікових записів і ярлики. Подробиці про це Twitter поки не розкриває.

У 2017 році Twitter призупинила верифікацію акаунтів. Компанія заявила, що перегляне систему, оскільки багато хто розглядає галочку як знак схвалення, тоді як вона просто підтверджує особистість. 

Нагадаємо, соціальна мережа Twitter запустила власну версію формату Stories під назвою Fleets. Такі публікації будуть видимі для користувачів протягом доби. 

Фото: Pixabay

ms.detector.media