ms.detector.media
MediaSapiens
19.11.2020 11:21
У Росії пропонують блокувати сайти за «дискримінацію» російських ЗМІ
У Росії пропонують блокувати сайти за «дискримінацію» російських ЗМІ
У цей перелік можуть потрапити Twitter, Facebook і YouTube.

Депутати Держдуми на чолі з Олександром Хінштейн і Сергієм Боярським внесли проєкт змін до законів «Про інформацію» та «Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації».

Законопроєкт пропонує вводити санкції проти інформаційних ресурсів, що допускають дискримінацію щодо матеріалів російських ЗМІ. Також Хінштейн і Боярський пропонують наділити Роскомнагляд правом повного або часткового обмеження доступу до таких ресурсів.

«Актуальність прийняття законопроєкту обумовлена ​​численними фактами необґрунтованого обмеження доступу громадян Російської Федерації до інформації російських ЗМІ з боку окремих інтернет-ресурсів, в тому числі зареєстрованих за межами Російської Федерації. Так, з квітня 2020 року уповноважені органи Російської Федерації фіксують надходження скарг від редакцій засобів масової інформації про факти цензурування їхніх акаунтів з боку іноземних інтернет-майданчиків Twitter, Facebook і YouTube. Цензури зазнали такі засоби масової інформації як Russia Today, РИА Новости, Крим 24. Всього зафіксовано близько 20 фактів дискримінації», - говориться в пояснювальній записці.

Штраф за «цензуру проти російських ЗМІ» складами до трьох мільйонів рублів. Крім того, Генпрокуратура за погодженням з МЗС зможе привласнювати виданням статус «допускає дискримінацію проти російських ЗМІ», Роскомнагляд буде вести реєстр. Карати за «дискримінацію» планують блокуванням, штрафами та зниженням трафіку.

Нагадаємо, соцмережа Twitter позначила відео державного російського телеканалу Russia Today, як таке, що може надавати неправдиву інформацію про «виборчий процес, або інший громадянський процес у США».

Фото: Pixabay

ms.detector.media