ms.detector.media
MediaSapiens
17.11.2020 11:36
Відеоігри позитивно впливають на психологічне здоров’я людей — вчені з Оксфорду
Відеоігри позитивно впливають на психологічне здоров’я людей — вчені з Оксфорду
Однак не варто поспішати з висновками - якщо у людини є проблеми в житті, то відеоігри навряд чи допоможуть відчувати себе щасливішим.

Вчені з Оксфордського університету заявили, що відеоігри не викликають залежності, а навпаки покращують психічне здоров’я і самопочуття людей. Про це говориться на сайті університету.

Дослідники вивчили дані від 3270 геймерів, які грали в Plants vs Zombies: Battle for Neighborville і Animal Crossing: New Horizons.

Як свідчать результати експерименту, гравці, які отримують задоволення від ігор, відчуваються набагато краще. Як відзначили гравці в анкетах, чим більше часу вони присвячували грі і прогресу в ній, тим щасливішими вони себе відчували.

Член дослідницької групи Ендрю Пшибільскі уточнив, що під час дослідження враховували саме реальний витрачений на гру час, а не той, про який заявляли гравці.

«Результати показують, що відеоігри не обов'язково шкодять вашому здоров'ю. Є багато інших психологічних факторів, які сильно впливають на самопочуття людини. Насправді гра може позитивно впливати на психологічне здоров'я людей», ㅡ пояснює дослідник.

Серед головних висновків вчений зазначив, що не час є найголовнішим фактором задоволення і гарного впливу відеоігор, а суб'єктивний досвід — тобто, комусь досить і години гри, а комусь, щоб «насититися», потрібно пограти п'ять годин.

Однак не варто поспішати з висновками, попереджає вчений. Наприклад, якщо у людини є проблеми в житті, то відеоігри навряд чи допоможуть відчувати себе щасливішим.

«Я впевнений, що якщо експеримент буде продовжено, то ми дізнаємося і про токсичний вплив ігор», — додає він.

Нагадаємо, Міністерство у справах ветеранів України розглядає кіберспорт як один з інструментів повернення учасників бойових дій до звичайного соціуму.

7 вересня кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні. Новий статус дозволить організовувати міжнародні турніри з кіберспорту в Україні і збільшить надходження до держбюджету.

ms.detector.media