ms.detector.media
MediaSapiens
12.11.2020 17:44
165 компаній з Європи та США просять Єврокомісію жорсткіше ставитись до Google
165 компаній з Європи та США просять Єврокомісію жорсткіше ставитись до Google
За останні три роки корпорація Google вже сплатила штрафів на суму $9,7 млрд за порушення антимонопольного законодавства.

165 компаній і галузевих асоціацій закликають антимонопольні органи Європейського Союзу зайняти жорсткішу позицію щодо Google. Вони вважають, що технологічний гігант з США несправедливо віддає перевагу своїм власним сервісам при пошуку в Інтернеті. Про це йдеться в листі, направленому єврокомісару з питань конкуренції Маргрет Вестагер, пише Reuters.

Серед підписантів - компанії з США, Великобританії, а також з 21 країн Євросоюзу. Серед авторів листа - сервіс геопошуку послуг Yelp, туристична компанія Expedia, сервіс для пошуку готелів Trivago, інтегратор товарів і послуг Kelkoo. На їхню думку, пошуковик Google віддає перевагу в просуванні власних сервісів.

Представники Google заперечують звинувачення в монополізмі. У компанії стверджують, що користувачам надана свобода вибору, а конкуренти «знаходяться на відстані одного кліка».

В Єврокомісії заявили, що отримали листа і мають надати відповідь уже найближчим часом і заявили, що за останні три роки корпорація Google вже сплатила штрафів на суму $9,7 млрд за порушення антимонопольного законодавства.

2 грудня Вестагер повинна представити законопроєкт, який регулює роботу цифрових торгових майданчиків. Він торкнеться провідних технологічних компаній - Apple, Amazon, Facebook і Google.

Нагадаємо, Google -  не єдина американська технологічна корпорація, яку звинувачують в порушенні антимонопольного законодавства ЄС. Єврокомісія звинувачує корпорацію Amazon в порушенні антимонопольного законодавства ЄС. За це онлайн-гігантові може загрожувати штраф в розмірі $28 млрд.

Крім того, наприкінці жовтня Міністерство юстиції США подало антимонопольний позов проти компанії Google. У рамках розгляду позову Мін'юст доводитиме, що Google використовує домінуюче становище на ринку, щоб захистити свою монополію серед пошукових систем. 

У позові йдеться, що Google підтримував свій монопольний статус за рахунок укладання угод про надання виняткових прав. Зокрема, в позові йдеться про співпрацю Google і Apple, яка зробила пошуковик Google практично єдиним, вбудованим в браузер Safari.

Фото: dev.by

ms.detector.media