ms.detector.media
MediaSapiens
11.11.2020 14:36
Соцмережа TikTok вважає, що адміністрація Трампа «забула» про неї — ЗМІ
Соцмережа TikTok вважає, що адміністрація Трампа «забула» про неї — ЗМІ
Дедлайн для укладання угоди з Oracle закінчується 12 листопада.

У соціальній мережі TikTok поскаржилися, що адміністрація Дональда Трампа ігнорує спроби компанії відкласти блокування додатка на 30 днів для завершення угоди з Oracle. Як повідомляє The Verge, компанія подала позов до Апеляційного суду США з вимогою переглянути дії адміністрації Трампа щодо сервісу.

У компанії стверджують, що у адміністрації американського президента вже кілька тижнів ігнорують запити TikTok, яка намагається відстрочити блокування для завершення угоди з Oracle.

Дедлайн для укладання угоди закінчується цього тижня, адже згідно з указом Трампа, сервіс повинен бути закритий 12 листопада, якщо він не був придбаний американською компанією.

Як уточнює Axios, якщо заборону не відкладуть і компанії не узгодять угоду, Міністерство юстиції буде «уповноважене здійснювати будь-які необхідні кроки» для забезпечення виконання наказу CFIUS.

Раніше повідомлялось, що американські компанії Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку 20% американського сегмента TikTok. Всього компанія ByteDance оцінила свої активи у США в $60 млрд. 

За умовами угоди, TikTok буде належати новій компанії під назвою TikTok Global, а штаб-квартира буде розташована в США. Oracle придбає 12,5% акцій TikTok Global і збереже всі свої дані про користувачів США у своєму хмарному сховищі, щоб відповідати вимогам національної безпеки США. Ритейл-гігант Walmart заявив, що матиме 7,5% акцій TikTok Global.

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

ms.detector.media