ms.detector.media
MediaSapiens
29.10.2020 10:16
Apple розробляє власний пошуковик, що має замінити Google — ЗМІ
Apple розробляє власний пошуковик, що має замінити Google — ЗМІ
Одне з недавніх оновлень iOS 14 вже може виконувати деякі найбільш популярні пошукові запити без використання Google.

Компанія Apple активно займається розробкою власного пошуковика, який може замінити Google, який нині використовується за умовчанням на айфонах і айпадах, повідомляє видання Financial Times.

Наприклад, одне з недавніх оновлень iOS 14 вже може виконувати деякі найбільш популярні пошукові запити без використання Google.

Ще у 2018 році Apple найняла на роботу Джона Джаннандреа, який раніше очолював пошуковий департамент в Google. Крім того, Apple регулярно публікує оголошення про пошуки розробників, яким запропоновано займатися «реалізацією архітектури інноваційної пошукової технології».

Нагадаємо, міністерство юстиції США подало антимонопольний позов проти компанії Google. У рамках розгляду позову Мін'юст доводитиме, що Google використовує домінуюче становище на ринку, щоб захистити свою монополію серед пошукових систем.

Це перший антимонопольний позов подібного масштабу до компанії. До позову федерального уряду приєдналися 11 штатів. 

Позов до Google готувався більше року. Чиновники з Мін’юсту порівнюють суд з історичним процесом телефонної монополії AT&T, за підсумками якого компанія була розділена на 9 частин.

Зокрема, в позові йдеться про співпрацю Google і Apple, яка зробила пошуковик Google практично єдиним, вбудованим в браузер Safari.

Фото: Pixabay

ms.detector.media