ms.detector.media
MediaSapiens
20.10.2020 11:45
США звинувачують шістьох російських хакерів в масштабних хакерських атаках. Вони могли стояти за вірусом NotPetya
США звинувачують шістьох російських хакерів в масштабних хакерських атаках. Вони могли стояти за вірусом NotPetya
Росія спростовує причетність своїх громадян до хакерських атак на Олімпійські ігри, а також у США, Франції, Україні та Південній Кореї.

Міністерство юстиції США звинуватило шість росіян в кібератаках в США, Франції, Україні та Південній Кореї. Про це повідомляє Associated Press, посилаючись на заяву помічника генпрокурора США по національній безпеці Джона Демерса.

За даними Мін'юсту США, росіяни причетні до хакерських атак проти компаній в США, енергетичної системи України, організаторів Зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї у 2018 році і проти учасників президентських виборів 2017 року у Франції. Також вони могли атакувати штаби демократів під час виборів у 2016 році, а також намагались зупинити розслідування справи про отруєння Скрипалів.

Крім того, на думку американської влади, хакери стояли за атакою за допомогою вірусу-здирника NotPetya, від якого в 2017 році постраждали Україна, країни Західної Європи і США.

Представники Великобританії заявили, що хакери ГРУ провели низку кібератак атаки, намагаючись зірвати Олімпіаду в Токіо, яку планували провести в 2020 році, але відклали через пандемію коронавірусу. 

За даними влади США і Великобританії, за атаками стоїть військова частина 74455 - підрозділ ГРУ Росії. Імена і фотографії хакерів показали на пресконференції Мін'юсту США. В кібертаках звинувачують Юрія Андрієнка, Сергія Детістова, Павла Фролова, Анатолія Ковальова, Артема Очиченко та Петра Пліскіна.

При цьому Росія спростовує причетність своїх громадян до хакерських атак на Олімпійські ігри, а також у США, Франції, Україні та Південній Кореї.

Посольство РФ у США заявило, що «подібні інформаційні приводи не мають нічого спільного з реальністю» і націлені на «розігрів русофобських настроїв в американському суспільстві».

Нагадаємо, росіянина Євгена Нікуліна засудили до семи років і трьох місяців позбавлення волі за звинуваченням у хакерському зломі LinkedIn, DropBox і інших інтернет-компаній. Такий вирок виніс суддя федерального суду США у Сан-Франциско.

Фото: Медуза

ms.detector.media