ms.detector.media
MediaSapiens
19.10.2020 16:30
Один з радників Трампа заявив, що маски не допомагають. Twitter видалив твіт
Один з радників Трампа заявив, що маски не допомагають. Twitter видалив твіт
Це доволі рідкісна практика для соціальної мережі - зазвичай Twitter не видаляє пости.

Соціальна мережа Twitter видалила повідомлення одного з радників Дональда Трампа Скотта Атласа, в якому він стверджував, що носіння масок не захищає від коронавірусу. Про це повідомляє CNBC.

Атлас опублікував свій твіт у суботу, 17 жовтня, а вже в неділю 18 жовтня Twitter видалила твій радника Трампа, оскільки, на думку соцмережі, він порушує її правила. На сьогодні твіт недоступний.

Це доволі рідкісна практика для соціальної мережі - зазвичай Twitter не видаляє пости, а повідомляє, що в них міститься неправдива інформація. При цьому самі пости залишаються через їхню суспільну важливість.

У твіті Атласа говорилося, що маски не працюють і це підтверджує ВООЗ (насправді ВООЗ такого не стверджувала, а навпаки закликала всіх носити маски, - Mediasapiens).

Видання відмічає, що Дональд Трамп доволі часто прислухається до порад нейрорадіолога Скотта Атласа, який ставить під сумнів пандемію COVID-19 і закликає відкривати нові й нові галузі економіки.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку». Це випливає з інтерв'ю, яке Трамп дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»).

Як пише Вудворт, Трамп ще на початку лютого знав, що коронавірус смертельно небезпечний, але переконував американців, що все під контролем.

Фото: Alex Brandon/AP

ms.detector.media