ms.detector.media
MediaSapiens
06.10.2020 13:42
У мережі поширюють фейкове відео, на якому байкери нібито моляться за здоров'я Трампа
У мережі поширюють фейкове відео, на якому байкери нібито моляться за здоров'я Трампа
Насправді відео з байкерами було зроблене у Південній Африці. Вони моляться проти вбивства фермерів у країні.

Речник передвиборчого штабу Дональда Трампа Джейкоб Шнайдер поширив у своєму Twitter відео, на якому сотні байкерів нібито моляться за здоров’я Дональда Трампа та його дружини Меланії. Цей твіт поширили майже 25 тисяч разів, в тому числі й син Дональда Трампа Ерік. Відео переглянули 1,4 млн разів.

Wow! Check out this huge group of bikers gathered to pray for President @realDonaldTrump and the First Lady.

The country is behind you, Mr. President! ???????? pic.twitter.com/GRIY1Pywfg

— Jake Schneider (@jacobkschneider) October 3, 2020

Насправді відео, яке поширив Шнайдер, було зняте в столиці Південної Африки Преторії і ніякого відношення до Дональда Трампа немає. На цей фейк звернули увагу фактчекери з видання AFP.

Відео, яке поширив працівник штабу Трампа, в мережу виклав користувач TikTok  jamesriley1688 з хештегом #foryou # trump.

Однак детальний аналіз відео показав, що воно було зроблене в парку столиці ПАР Преторії. Саме там знаходиться пам’ятник, який можна побачити на відео. 

Скрін з відео, на якому можна бачити пам'ятник, біля якого зібрались байкери. Цей пам'ятник знаходиться у столиці ПАР Преторії. Фото: AFP

Скоріше за все, його зробили 29 серпня під час мітингів проти вбивства фермерів, які останнім часом поширились у країні. На відео показана молитва байкерів двома мовами - африкаанс та англійською.

2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіла перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. 

У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції. Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.

5 вересня Трамп покинув військово-медичний центр Волтера Ріда, де він лікувався від коронавірусу. Перед тим він кортежем проїхав перед мітингом своїх прихильників. Кілька агентів його секретної охорони поскаржилися на зневажливе ставлення до них.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу«щоб не сіяти паніку». Це випливає з інтерв'ю, яке Трамп дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»).

Фото: Pixabay

ms.detector.media