ms.detector.media
MediaSapiens
28.09.2020 10:54
Американський суд заблокував указ Трампа про заборону TikTok
Американський суд заблокував указ Трампа про заборону TikTok
Рішення про блокування указу набрало чинності за кілька годин до того, як TikTok мав бути заборонений.

Федеральний суддя заблокував спробу адміністрації президента США Дональда Трампа про заборону додатку TikTok на території країни. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Суддя окружного суду округу Колумбія  Карл Ніколс своїм рішенням про блокування указу Трампа дав китайській компанії ByteDance більше часу на переговори щодо продажу додатку. 

Рішення про блокування указу набрало чинності за кілька годин до того, як TikTok мав бути заборонений. Таким чином, боротьба президента США з додатком затягується на невизначений термін.

Суддя не пояснив своє рішення про блокування указу про заборону додатку. За словами представників TikTok, суду представили законні аргументи щодо призупинення указу Трампа.

Раніше повідомлялось, що американські компанії Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку 20% американського сегмента TikTok. Всього компанія ByteDance оцінила свої активи у США в $60 млрд. 

За умовами угоди, TikTok буде належати новій компанії під назвою TikTok Global, а штаб-квартира буде розташована в США. Oracle придбає 12,5% акцій TikTok Global і збереже всі свої дані про користувачів США у своєму хмарному сховищі, щоб відповідати вимогам національної безпеки США. Ритейл-гігант Walmart заявив, що матиме 7,5% акцій TikTok Global.

У понеділок, 14 вересня стало відомо, що ByteDance відмовилася продавати Microsoft американський сегмент соцмережі TikTok. Натомість покупцем обрали конкурента — компанію Oracle. При цьому запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok. Це швидше за все буде партнерство.

Раніше повідомлялось, що TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США і планувала оголосити про це 1 вересня. Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась,  ByteDance має отримати дозвіл китайського керівництва. 

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

ms.detector.media