ms.detector.media
MediaSapiens
23.09.2020 12:16
Правнук Кеннеді розповів, як у Білому домі применшували небезпеку від коронавірусу
Правнук Кеннеді розповів, як у Білому домі применшували небезпеку від коронавірусу
На сьогодні від коронавірусу померли вже понад 200 тисяч американців.

Макс Кеннеді — молодший, правнук молодшого брата 35-го президента США Джона Кеннеді, який працював у команді зятя Трампа Джареда Кушнера з боротьби з коронавірусом, повідомив, що йому пропонували навмисно створити хибну модель поширення хвороби у країні. Про це він розповів у інтерв’ю журналу The New Yorker, повідомляє Business Insider.

Хоча сам Кеннеді є демократом, він вирішив долучився до оперативної команди Кушнера, яка займалася боротьбою з поширенням коронавірусу у США. Ця команда переважно складалася з людей трохи старших за 20 років із досвідом роботи у галузі фінансів. 

«Це була група людей, які прийшли на позаурочні заходи, а не для того, щоб зіткнутися з найбільшою кризою за сто років», — пояснив він.

Сподівання Кеннеді-молодшого на успіх цієї групи були зруйновані, коли йому запропонували зробити модель поширення вірусу, яка б применшувала прогнозовану кількість жертв.

Як згадує Кеннеді, він був настільки шокованим, що у квітні вирішив стати анонімним інформатором Конгресу США, а згодом приєднався до виборчого штабу демократів. 

Кеннеді зазначив, що йому особисто поставили завдання створити конкуруючу модель поширення коронавірусу у США, тому що інші прогнози експертів були «занадто суворі». Він мав створити модель, яка б передбачала, що від COVID-19 у США помруть близько 100 тисяч людей. Кеннеді відповів, що не може цього зробити, оскільки «нічого не знає про моделювання поширення хвороб».

Станом на 23 вересня від коронавірусу померло уже 200 тисяч американців. Таким чином, США зберігають лідерство у сумній статистиці за кількістю померлих від COVID-19.

Як пише CNN, за прогнозами медиків до кінця року від хвороби може померти ще 180 тисяч громадян США. За даними видання, це значно більше, ніж кількість американців, які загинули під час Громадянської війни 1861-1865 років. Тоді за чотири роки на фронті було вбито 200 тисяч американців.

Тим часом президент США Дональд Трамп продовжує применшувати небезпеку від коронавірусу. Під час мітингу в Огайо у вівторок Трамп заявив, що коронавірус вражає «лише літніх людей з проблемами серця й іншими проблемами». При цьому, за його словами, вірус взагалі не вражає тих, хто молодше 18 років тому, що у них дуже сильна імунна система.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку». Це випливає з інтерв'ю, яке Трамп дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»), яка надійшла у продаж 15 вересня.

Фото: Pixabay

ms.detector.media