ms.detector.media
MediaSapiens
09.09.2020 18:42
В Україні запустили Telegram-бот для жителів окупованого Криму
В Україні запустили Telegram-бот для жителів окупованого Криму
Він допоможе жителям окупованого півострова отримати українські документи - паспорт, свідоцтво про народження або смерть, а також інформацію стосовно порядку перетину КПВВ.

Представництво Офісу президента в Криму спільно з правозахисною організацією "КримSOS" та Українською Гельсінською спілкою запустили у Telegram чатбот CrimeaIsUaBot. Він допоможе жителям окупованого Криму отримати українські документи, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Завдяки чатботу жителі окупованого півострова можна отримати миттєву і цілодобову консультацію щодо оформлення:

Також чат-бот надаватиме усі зразки документів для заповнення та можливість записатися в чергу на подачу документів.

У Представництві президента у Криму також зазначили, що частина сервісів центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), які працюють на тимчасово окупованій території півострова, поступово має бути переведена в онлайн.

За даними Офісу президента, у Криму вже працює електронна черга на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації із сімейним лікарем. 

Нагадаємо, громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки USAID  запустила чатбот TrollessUA, який допоможе перевірити, чи є підозрілий акаунт тролем і додати його до бази, яка потім передається адміністрації Facebook. 

Фото: uapress.info

ms.detector.media