ms.detector.media
MediaSapiens
01.09.2020 13:25
Венесуела планує випробувати російську вакцину від коронавірусу
Венесуела планує випробувати російську вакцину від коронавірусу
Президент країни Ніколас Мадуро оголосив про пошук 500 добровольців.

Керівництво Венесуели заявилось, що країна готова випробувати російську вакцину від коронавірусу. Для цього в країні оголосили про пошук 500 добровольців. Про це заявив президент країни Ніколас Мадуро, повідомляє BBC.

Уряд Венесуели, який отримує від Росії позики на мільярди доларів, заявив свою готовність взяти участь у клінічних випробуваннях вакцини. Ще 16 серпня Мадуро заявив, що зробить щеплення першим. «Я збираюся зробити щеплення, я збираюся подати приклад», — заявив він. 

Тоді ж міністр охорони здоров’я Карлос Альварадо заявив, що шукає 500 добровольців, які погодяться на щеплення. Однак журналістам BBC поки що нічого про них невідомо.

Однак це не зупинило Мадуро — він вже заявив про готовність випробувати в Венесуелі китайські та кубинські вакцини від коронавірусу, адже Китай та Куба разом з Росією є головними союзниками венесуельського диктатора.

Нагадаємо, 11 серпня Росія офіційно зареєструвала вакцину від коронавірусу «Супутник V». Щоправда, експерти сумніваються, чи пройшла вона необхідні випробування.

Фото: 112.ua

ms.detector.media