ms.detector.media
MediaSapiens
31.08.2020 17:15
У ЗМІ поширюють фейк про можливий «бейрутський сценарій» в Україні
У ЗМІ поширюють фейк про можливий «бейрутський сценарій» в Україні
Фейк поширюють українські та російські ЗМІ. Серед українських ЗМІ його поширили ZN.ua, «Еспресо», УНН та інші

Після трагедії в порту Бейрута, де в результаті займання хімікатів стався потужний вибух, у російських та українських ЗМІ поширився фейк, що Україну очікує подібна трагедія. Одні ЗМІ писали про те, що в порту Миколаєва були загублені 3200 селітри, які можуть вибухнути в будь-який момент. Інші видання поширювали інформацію про те, що в порту «Южний» «знайшли» під відкритим небом 10 тисяч тонн аміачної селітри, що становить смертельну небезпеку, про це повідомляє «СтопФейк».

Серед російських ЗМІ про загублену селітру у порту Миколаєва написали Lenta.ru, RG.ru, MK.ru, Life.ru та інші. Також цю інформацію поширила низка українських видань. Зокрема, ZN.ua, «Еспресо» та інші. 

Інформацію про загублені 3200 тонн селітри в мережі спочатку поширив Андрій Сенченко, голова громадської організації  «Центр аналітичних досліджень» з Миколаєва. Російські ЗМІ помилково називають його «колишнім заступником голови адміністрації президента і екс-керівником кримської організації партії Юлії Тимошенко» – насправді ж вони плутають його з однофамільцем

За допомогою низки маніпуляцій автор поста припустив можливість «бейрутського сценарію» в порту Миколаєва. Він порівнює той факт, що в Бейруті корабель з хімікатами зупинили через грубі порушення експлуатації з тим, як у миколаївському порту в 2018 році зупинили судно з «непридатною для використання» селітрою.

Селитра, которая попала на 12 причал НМТП осенью 2018 года и была арестована, на сегодняшний день не находится там,...

Опубліковано Андреєм Сенченком Четвер, 6 серпня 2020 р.

Ця теза автора є явною маніпуляцією – якщо в Бейруті причиною зупинки корабля стала його неправильна експлуатація, то в Миколаєві причиною зупинки вантажу послужило те, що закінчився його термін придатності. Також автор звернув увагу на те, що обидва кораблі вийшли з грузинського порту. Але це також жодним чином не доводить можливість «бейрутського сценарію» в Україні. 

Адміністрація порту в Миколаєві спростувала інформацію про те, що десь на її території може зберігається загублена селітра. Згідно з повідомленням, у вересні 2018 року із судна «Тузла» на причал №12 було вивантажено близько 3200 тонн хімікатів, але на початку 2019 року селітра була вивезена з території Миколаївського морського порту. Щоправда, точну дату вивезення селітри представники порту не уточнюють. Також невідомо, куди її вивезли.

В якості доказу прес-служба морського порту опублікувала фотографії відкритого складського майданчика на причалі №12.

«Бейрут здаватиметься вибухом автомобіля», – пишуть російські ЗМІ щодо 10 тонн аміачної селітри – тепер уже в порту Южний. Видання Лента.ру взагалі написало про те, що адміністрація українського порту «знайшла» тисячі тонн аміачної селітри, хоча зберігання хімікатів на території порту не є несподіванкою для адміністрації. 

Цей фейк поширила і низка українських ЗМІ. Серед них  – «Українські новини», «Подробности»

Адміністрація порту спростувала інформацію про те, що на одному з причалів порту «Южний» під відкритим небом лежить 10000 тонн аміачної селітри. Дійсно, на території порту на причалах № 1, 2 зберігається аміачна селітра об’ємом 9600 тонн. Але її зберігання відповідає усім нормам і стандартам.

«Аміачна селітра розфасована у біг-беги. У такому випадку вона не є вибухонебезпечною, що гарантує дотримання всіх технологічних вимог», – повідомляє пресслужба. 

Нагадаємо, у соціальних мережах YouTube, Facebook, Twitter, Instagram поширюється відео, на якому показується, що причиною вибухів у Бейруті був ракетний удар.

4 серпня в столиці Лівану Бейруті стався великий вибух, поранивши людей і розбивши вікна в будинках по всьому місту. В результаті вибуху загинуло 220 осіб. Без домівки залишилось 300 тис. людей, завдані збитки оцінюють у понад $3 млрд. Причиною вибуху стали 2750 тон аміачної селітри (вибухонебезпечне добриво), які шість років зберігали в порту Бейрута без дотримання заходів безпеки. 
Фото: Wikipedia
ms.detector.media