ms.detector.media
MediaSapiens
28.08.2020 19:29
Співробітників меморіалу в Освенцимі обурив флешмоб про Голокост в TikTok
Співробітників меморіалу в Освенцимі обурив флешмоб про Голокост в TikTok
На думку музейників, деякі автори відео не поважають жертв Голокосту і глузують над історією.

Музей Аушвіц-Біркенау відреагував на флешмоб в TikTok, присвячений  Голокосту, назвавши його «шкідливим та образливим».

The 'victims' trend on TikTok can be hurtful & offensive. Some videos are dangerously close or already beyond the border of trivialization of history.

But we should discuss this not to shame & attack young people whose motivation seem very diverse. It's an educational challenge. pic.twitter.com/CB4Ve2uRUK

— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) August 26, 2020

У серпні користувачі TikTok почали записувати ролики, де вони відігравали роль жертв Голокосту. У коротких відеороликах тіктокери розповідають, як гинули у концтабрах і показували штучні синці. Для цього вони використовували спеціальний грим та фільтри. Деякі користувачі TikTok навіть одягали смугастий одяг в'язнів і пов'язки із зіркою Давида. 

В інших випадках користувачі розповідають про геноцид єврейського народу, використовуючи як задній фон зображення концтабору Аушвіц. 

«Я маю предків, які були в концтаборах, і зустрічалася з тими, хто пережив Аушвіц. Я хотіла, щоб глядачі усвідомили реальність, яка стоїть за таборами, поширюючи історію моєї бабусі-єврейки», — розповіла одна з авторок відео про Голокост, 15-річна Маккайла, виданню Wired.

Однак на думку музею, деякі автори відео не поважають жертв Голокосту і глузують над історією.

«Деякі відео були створені не для того, щоб вшанувати пам'ять, а для того, щоб стати частиною онлайн-тренду. Це дуже боляче», - йдеться в заяві меморіалу.

Крім того, флешмоб обурив людей, родичі яких загинули в роки Другої світової війни або пережили концтабори. 

???????? pic.twitter.com/DsNjwR9RLp

— Patricia????️‍????✡️ (@Mowgli_Lincoln) August 18, 2020

Нагадаємо, в Instagram запустили акаунт, що через сторіс розповідає про життя 13-річної Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі 1944 року. Творці акаунту вирішили уявити, як могли б виглядати хроніки Голокосту в соцмережах.

Фото: Unsplash

ms.detector.media