ms.detector.media
MediaSapiens
«MediaSapiens»
19.07.2020 13:09
Велика Британія звернулася до Японії за допомогою у створенні мережі 5G
Велика Британія звернулася до Японії за допомогою у створенні мережі 5G
Раніше Велика Британія відмовилася від обладнання китайської компанії Huawei через імовірну загрозу нацбезпеці.

Уряд Великої Британії звернувся до Японії по допомогу у створенні бездротової мережі 5G. Про це повідомляє видання Nikkei.

Це відбулось після того, як Велика Британія заборонила китайській компанії Huawei Technologies постачати обладнання для мереж із 1 січня 2021 року року, а також зобов'язала прибрати всі встановлені вишки до 2027 року.

Британські офіційні особи повідомили своїм колегам у Токіо, що замінити Huawei можуть японські технологічні компанії NEC і Fujitsu.

Три компанії - Huawei, Ericsson і Nokia - контролюють майже 80% світового ринку базових станцій 5G. NEC і Fujitsu - менше 1%.

Джерело з NEC повідомило Nikkei, що компанія вже веде переговори з британською стороною, а джерело з Fujitsu заявило, що компанія шукає можливості продавати свою продукцію в Європі.

Нагадаємо, що 30 червня Федеральна комісія зв’язку США офіційно визнала телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозами для своєї національної безпеки.

Минулого року, коли в США лише заявляли про такі наміри, компанія потрапила у чорний список. Huawei звинуватили в крадіжці технологій, шпигунстві та продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни.

Китайська сторона заперечує це, проте через дії американської влади багато ІТ-компаній припинили співпрацю з Huawei.

ms.detector.media