ms.detector.media
MediaSapiens
14.07.2020 17:32
У Великій Британії вирішили відмовитись від обладнання Huawei в мережах 5G
У Великій Британії вирішили відмовитись від обладнання Huawei в мережах 5G
Це відкладе запуск цієї технології в країні приблизно на рік.

Уряд Великої Британії хоче відмовитись використовувати обладнання китайської компанії Huawei в своїй інфраструктурі до 2027 року. Про це у Палаті громад британського парламенту заявив міністр цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Олівер Дауден, пише BBC.

Дауден сказав, що з кінця цього року британські оператори зв’язку не зможуть закуповувати обладнання 5G у Huawei, що відкладе запуск цієї технології в країні приблизно на рік.

«Це було непросте рішення, але воно є правильним для телекомунікаційних мереж Великобританії, нашої національної безпеки та нашої економіки як зараз, так і в довготерміновій перспективі», – сказав міністр.

За словами Даудена, на такий крок зважились вслід за санкціями, запровадженими Вашингтоном щодо Huawei.

Нагадаємо, що 30 червня Федеральна комісія зв’язку США офіційно визнала телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозами для своєї національної безпеки.

Минулого року, коли в США лише заявляли про такі наміри, компанія потрапила у чорний список. Huawei обвинуватили в крадіжці технологій, шпигунстві та продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни.

Китайська сторона заперечує це, проте через дії американської влади багато ІТ-компаній припинили співпрацю з Huawei.

Фото: Getty Images

ms.detector.media