ms.detector.media
MediaSapiens
25.06.2020 11:18
Трамп заявив, що Болтон має сісти до в’язниці через свої мемуари
Трамп заявив, що Болтон має сісти до в’язниці через свої мемуари
Скандальну книгу «Кімната, де все сталося» вже почали продавати у США.

Президент США Дональд Трамп вважає, що його колишнього радника з питань національної безпеки Джона Болтона мають посадити до в’язниці через написання мемуарів «Кімната, де все сталося». Про це Трамп написав у своєму Twitter.

«Забутий бідака Джон Болтон – покидьок, який має сидіти у в’язниці, а гроші, які йому заплатили за розповсюдження надсекретної інформації – мають бути вилучені», – написав президент.

Нагадаємо, що в США спалахнув скандал, коли стало відомо, що Джон Болтон працює над мемуарами «Кімната, де все сталося. Мемуари з Білого дому». Видавництво Simon&Schuster погодилося заплатити за неї близько $2 млн, але Білий дім офіційно виступив проти, бо мемуари нібито містять «надсекретні відомості». Трамп назвав книгу «зібранням брехні та фейків».

Втім, кілька американських ЗМІ тримали перші екземпляри книги та опублікували кілька її уривків. З них стало відомо, що в мемуарах Болтон різко критикує Трампа, проливаючи світло на багато подій за участі американського президента – зокрема, заблокування надання допомоги Україні, приготування до зустрічі з Володимиром Зеленським, опір Трампа вводити санкції проти Росії за отруєння Скрипалів у Великій Британії тощо.

 На днях «Кімнату, де все сталося» почали продавати у США.

Фото: Oliver Contreras/Keystone Press Agency/Global Look Press

ms.detector.media