ms.detector.media
MediaSapiens
12.06.2020 14:01
Zoom заблокувала акаунт колишніх учасників протестів на площі Тяньаньмень
Zoom заблокувала акаунт колишніх учасників протестів на площі Тяньаньмень
Компанія Zoom тимчасово заблокувала акаунт, який належить групі китайських активістів зі США, після того як вони зібралися, щоб відзначити 31-у річницю розгону демонстрації на площі Тяньаньмень у Китаї.

Про це повідомляє The Guardian.

Американська правозахисна група «Гуманітарний Китай» звернулася до Zoom, щоб підключити понад 250 осіб, щоб згадати про придушення повстання в Пекіні 4 червня 1989 року, передає Бабель.

Представники групи заявили, що у заході взяли участь численні учасники з Китаю, проте через тиждень після заходу її платний акаунт Zoom закрила, не пояснюючи причини такого рішення.

Співзасновник групи і лідер студентів Чжоу Фенгсуо під час розгону на площі Тяньаньмень, сказав, що Zoom активувала обліковий запис у середу, 10 червня, але досі не пояснила, чому його заблокувала раніше.

У компанії при цьому визнали, що справді закрили та поновили обліковий запис:

«Як і будь-яка міжнародна компанія, ми повинні дотримуватися законів тих країн, де доступна наша програма», — прокоментував ситуацію представник Zoom.

Активісти висловили обурення, заявивши, що компанія може бути під прямим тиском з боку комуністичних лідерів Китаю.

«Якщо так, то Zoom бере участь у знищенні спогадів про різанину на Тяньаньмень у співпраці з авторитарним урядом», — цитує видання заяву «Гуманітарного Китаю».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Zoom відключить користувачів із неоновленими версіями.

Фото: Miguel Candela/Sopa Images/Rex/Shutterstock

ms.detector.media