ms.detector.media
Катерина Гончарова
01.06.2020 11:42
Блогер і власник «Хортиці» змінив свій Facebook-пост за 2018 рік, щоб «передбачити» пандемію
Блогер і власник «Хортиці» змінив свій Facebook-пост за 2018 рік, щоб «передбачити» пандемію
Змінивши зміст публікації, Черняк знову поділився нею в Facebook вже як «спогади». Допис він супроводив підписом «30 травня 2018 года!». Це, вірогідно, мало би натякати на те, що його пророцтва справдилися.

Бізнес-блогер та власник відомого бренду «Хортиця» Євген Черняк відредагував свій Facebook-пост від 2018 року. Вірогідно, так він хотів продемонструвати, що заздалегідь «передбачив» пандемію коронавірусу, боротьбу за світове лідерство між США та Китаєм та ще деякі явища.

Невдовзі він видалив допис.

Користувачі звернули увагу на те, що історія зазначеного поста зазнала змін: видно, як саме був відредагований допис. Так, в оригіналі поста за 30 травня 2018 року пан Черняк опублікував рядки з вірша поета Володимира Висоцького «Я не люблю»:

Але потім Євген Черняк повністю змінив цей пост, і публікація перетворилася в «пророцтво» пандемії COVID-19, нафтову кризу, запуск ракети Ілона Маска в космос та навіть погоду наприкінці травня:

«Зафіксуйте прогноз: рівно через два роки буде пандемія. Невідомий вірус спровокує кризу. Ціна на нафту впаде до історичного мінімуму. Кордони країн будуть закриті. Ілон Маск намагатиметься запускати пілотовані ракети, але вийде у нього не відразу. Травень буде холодним, як жовтень. З'явиться нова соціальна мережа, яка дорівнює за популярністю YouTube, що складається з відео різних користувачів. США і Китай будуть боротися за світову першість. У підсумку все буде добре! Так, і всім дуже знадобиться почуття гумору. Перевіримо через два роки цей прогноз», - це блогер і бізнесмен вписав у пост замість уривку з вірша Висоцького.

Змінивши зміст публікації, Черняк знову поділився нею в Facebook (як «спогади»). Допис він супроводив підписом «30 травня 2018 года!». Це, вірогідно, мало би натякати на те, що його пророцтва справдилися.

Зміна публікації була швидко помічена та викликала широке обговорення в мережі:

 

Деякі користувачі навіть почали жартома змінювати свої дописи дворічної давнини та репостити їх «у стилі» Євгена Черняка:

Сам Євген Черняк детально не пояснював, чому відредагував свій допис. Проте згодом відмітив, що коригування його допису стало «стало темою для публікацій в центральних виданнях країни» та назвав себе «бізнес-блогером номер 1».

Цікаво, навіщо блогер так зробив, тому MediaSapiens звернувся за коментарем до пана Черняка щодо цієї ситуації і готовий опублікувати його відповідь. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за допомогою фейкових фото блогерка зімітувала поїздку на Балі.

Також раніше MediaSapiens писав, що Instagram-модель голими фото зібрала $700 тис. на боротьбу з пожежами в Австралії.

Фото: Укрінформ

https://ms.detector.media/doc/images/news/24781/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%8F%D0%BA1.png?
ms.detector.media