ms.detector.media
MediaSapiens
05.05.2020 13:00
Facebook і YouTube заблокували конспіролога, який поширює фейки та пов'язує коронавірус з 5G
Facebook і YouTube заблокували конспіролога, який поширює фейки та пов'язує коронавірус з 5G
Девід Айк популяризує численні фейки, в тому числі про «рептилоїдів», які «таємно керують людством та тримають його в страху та під своїм контролем».

YouTube видалила аккаунт відомого конспіролога Девіда Айка через поширення фейків про коронавірус. Про це повідомляє The Guardian.

 «У YouTube є чіткі правила, що забороняють будь-який контент, який оскаржує існування і передачу COVID-19 відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я та Національної служби охорони здоров'я. У зв'язку з постійним порушенням цих правил ми заблокували доступ до каналу Девіда Айка на YouTube», - йдеться в офіційному коментарі YouTube.

Айк, зокрема, розповсюджував фейкову інформацію про те, що коронавірус може поширюватися через вишки 5G. Через це у Великій Британії невідомі навіть підпалювали такі вишки, про що писав MediaSapiens раніше. Крім того, він стверджує, що карантин - це «спосіб залишити людей без засобів до існування і зробити їх залежними від держави».

Окрім YouTube, на контент від Айка відреагували і у Facebook. 1 травня сторінку Айка на платформі було видалено «за неодноразове порушення політики щодо шкідливої ​​дезінформації». У відповідь на це Айк назвав соцмережу «фашистською» й виставив в Twitter фотографію Марка Цукерберга з підписом: «Маленький хлопчик на побігеньках у глобальної тиранії», зазначає The Guardian.

Заблокувати Айка закликали відомі лікарі та фахівці Центру протидії цифровій ненависті (CCDH) у Великій Британії. За їхніми даними, відео про фейкові теорії Айка про коронавірус переглянули понад 30 млн разів.

68-річний Девід Айк раніше був відомим спортивним коментатором каналу BBC й одним з чотирьох спікерів британської Партії зелених, з якої його пізніше виключили, передає Liga Tech.

Він також є автором двох десятків книг, де, зокрема, розвиває теорію про «рептилоїдів», які «таємно керують людством та тримають його в страху та під своїм контролем». Деякі теорії Айка близькі до ультраправих, але він заперечує цей зв'язок.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про писав про 7 способів уникнути фейків під час пандемії коронавірусу.

Також немало ЗМІ поширили фейк про «першу смерть від нового хантавірусу» в Китаї.

Фото: theguardian.com

 

ms.detector.media