ms.detector.media
MediaSapiens
28.04.2020 15:38
У WhatsApp різко знизилася кількість вірусних повідомлень
У WhatsApp різко знизилася кількість вірусних повідомлень
На початку квітня WhatsApp ввела обмеження на масове пересилання повідомлень, щоб зупинити поширення фейкових новин всередині месенджера.

Введені розробниками месенджера WhatsApp обмеження знизили поширення «вірусних» повідомлень на 70%. Про це заявив глава міністерства інформаційних технологій Індії, передає Business Standard.

На початку квітня у WhatsApp ввели обмеження на масове розсилання повідомлень, щоб зупинити поширення фейкових новин усередині месенджера, про що вже повідомляв MediaSapiens.

Ті повідомлення, що часто пересилаються (які вже пересилалися більше п'яти разів) тепер можна слати тільки в один чат за один раз.

У компанії визнали, що багато людей використовують WhatsApp для відправки корисної інформації, відео і мемів. Під час пандемії COVID-19 месенджер використовується для організації допомоги працівникам охорони здоров'я. Тому можливість пересилати повідомлення хоча б обмеженій кількості осіб все одно збереглася.

Розробники WhatsApp почали боротьбу з поширенням рейкової нформації в своєму мессенджере ще в 2018 році. Тоді вони заборонили користувачам з Індії пересилати повідомлення більш ніж п'яти людям одночасно. Це дозволило сповільнити поширення неправдивої інформації на 25%.

WhatsApp закликає перевіряти сумнівні повідомлення за допомогою сервісу Coronavirus Information Hub або фактчекінгових організацій.

Нагадаємо, раніше ми писали про маніпулятивну розсилку у Viber щодо «нових правил» перевірки водії авто під час карантину.

Також розслідування виявило, що пропагандистський канал RT накручує мільйонні перегляди в YouTube через порносайти.

ms.detector.media