ms.detector.media
MediaSapiens
21.04.2020 10:20
В онлайн-екскурсіях Фарерськими островами дозволили «управляти» місцевими жителями
В онлайн-екскурсіях Фарерськими островами дозволили «управляти» місцевими жителями
Онлайн-екскурсоводи будуть виконувати всі команди, якщо вони не загрожуватимуть здоров’ю.

На Фарерських островах запустили дистанційний тур із елементами гри, під час якого можна управляти місцевими жителями, які проводять екскурсію. Про це заявили на сторінці проєкту.

Щоб почати екскурсію-гру, треба зареєструватися на сайті.

«За допомогою смартфона, планшета або комп’ютера ви зможете оглянути гори на Фарерах, побачити зблизька каскадні водоспади і традиційні будиночки в режимі реального часу, взаємодіючи з місцевим жителем, який буде вашими очима і тілом у віртуальному турі», – відзначили в описі до гри.

Пишуть, що у онлайн-екскурсії з елементами гри місцевим жителям можна буде давати команди «йти», «бігти» й «стрибати». Онлайн-екскурсоводи будуть виконувати всі команди, якщо вони не будуть загрожувати здоров’ю.

Насолоджуватися краєвидами Фарерських островів можна буде через камеру на касці справжнього мандрівника. Також зазначають, що місцеві розповідатимуть історію місць, де вони будуть проходити, радити, що потрібно відвідати і побачити, коли карантин закінчиться.

На сторінці додали, що тури проходять онлайн два рази в день о 14:00 і 17:00 (за місцевим часом). У кожного користувача є мінімум дві хвилини, протягом яких він може керувати гідом. При цьому кожен учасник може встати в чергу на управління необмежену кількість разів.

Віртуальнй тур з елементами гри запустили, щоб підтримати людей, яким довелося скасувати свої подорожі на Фарерські острови через пандемію коронавірусу. Екскурсоводии спілкуються з онлайн-туристами англійською мовою.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, як в Україні цифровізують культурну спадщину.

Фото: Букви

ms.detector.media