ms.detector.media
18.03.2020 16:26
Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про коронавірус, щоб нашкодити ЄС — звіт
Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про коронавірус, щоб нашкодити ЄС — звіт
Міжнародне інформаційне агентство Reuters ознайомилося зі звітом ЄС, в якому йдеться про кампанії з дезінформації російських ЗМІ.

Як пише Reuters, у звіті Європейської служби зовнішніх справ йдеться про те, що Росія поширюює суперечливі та шкідливі повідомлення щодо коронавірусу. Кремль веде інформаційну кампанію в інтернеті англійською, іспанською, італійською, німецькою та французькою мовами.

З 22 січня у базі даних ЄС вже є 80 випадків поширення маніпулятивної інформації про вірус. Такі повідомлення поширювали у багатьох країнах, зокрема, в Україні та Литві.

«Прокремлівські дезінформаційні повідомлення просувають тези про те, коронавірус створений людьми і є зброєю Заходу», — пишуть у звіті.

Зокрема, у звіті пишуть про фейковий лист Центру громадського здоров’я МОЗ України. В ньому повідомлялось про 5 випадків виявленого коронавірусу, хоча тоді нічого подібного не було зафіксовано. У звіті ЄС повідомляють: українська влада сказала, що лист був створений за межами України.

Автори документу вважають, що мета такої кампанії — ускладнити Європейському Союзу комунікацію під час пандемії Covid-19.

«Основна мета дезінформації Кремля — ​​загострити кризу охорони здоров'я в західних країнах... більш широка стратегія — намагання роз’єднати європейські суспільства», — йдеться в документі.

У Кремлі відкинули такі звинувачення, кажучи, що вони необґрунтовані.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, як російський «Первый канал» просував теорії змови про коронавірус.

Зображення: inquirer.com

ms.detector.media