ms.detector.media
03.03.2020 13:24
В Індонезії запускають масштабну програму з цифрової грамотності
В Індонезії запускають масштабну програму з цифрової грамотності
Міністерство зв'язку та інформації Індонезії починає співпрацювати з понад сотнею громад, щоб навчити людей цифрової грамотності.

Як пише The Jakarta Post, міністерство запланувало шість візитів у міста, аби промотувати цифрову грамотність. Програма повинна пояснити громадянам, як убезпечити себе у цифровому світі.

«Ситуація в Індонезії доволі унікальна. Хоча використання цифрових продуктів в Індонезії є одним з найвищих у світі, а кількість інтернет-користувачів налічує 170 мільйонів, цифрова грамотність залишається на відносно низькому рівні», — сказав представник міністерства Самуель Абріані Пангерапан.

Відомство також планує відвідати усі школи в Індонезії, щоб навчити необхідним навичкам учителів та залучити їх до програми. Крім того, міністерство співпрацює з організацією SiBerkreasi, яка пропагує обмін позитивним вмістом у соціальних медіа.

Нагадаємо, наприкінці січня Мінцифри України запустило проєкт «Дія. Цифрова освіта», який має допомогти українцям підвищити рівень цифрової грамотності. Нещодавно на платформі з’явився курс про смартфони.

Раніше Мінцифри визначило відсоток цифровий грамотності громадян. 37,9% українців у віці 18-70 років мають цифрові навички на рівні нижче середнього, а ще 15,1% взагалі не володіють ними.

Фото: The Jakarta Post

ms.detector.media