ms.detector.media
02.03.2020 13:30
Ватикан заперечує чутки про хворого на коронавірус Папу
Ватикан заперечує чутки про хворого на коронавірус Папу
На фоні скасування Папою Франциском офіційних зустрічей у мережі почали поширювати чутки про його захворювання на китайський коронавірус. Ватикан каже, що йдеться лише про «легке нездужання».

Як пише The New Tork Times у середу, 26 лютого, під час зустрічей можна було помітити, що Папа Франциск був застуджений та кашляв.

У мережі почали поширювати чутки, що він нібито хворий на китайський коронавірус, який все більше діагностують в Італії. Там, станом на 2 березня,  кількість інфікованих новим коронавірусом сягнула 1694 осіб, 83 пацієнти одужали, померли вже 34 людини.

Зокрема, джерелом дезінформації щодо Папи виступає сайт MCM News, який зараз не відкривається. У повідомленні нібито посилались на пресслужбу Ватикана. Посилання на цей сайт поширювали у блогах та соціальних мережах.

Скриншот: rappler.com

Із маніпулятивним заголовком щодо хвороби Папи вийшов матеріал і на російському пропагандистському ресурсі Sputnik.

Керівник пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні (Matteo Bruni) заявив 28 лютого, що понтифік провів ранкову месу у каплиці пансіонату Санта-Марта, де він проживає, та привітав тих, хто її відвідував.

«Немає жодних показань, які б привели до діагностування чогось іншого, окрім легкого нездужання. Навіть сьогодні вдень зустрічі Святого Отця продовжував проводити зустрічі в Санта-Марті», — сказав пан Бруні.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens пояснював, як російський «Первый канал» підступно маніпулює темою коронавірусу.

 Фото: express.co.uk

ms.detector.media