ms.detector.media
MediaSapiens
11.02.2020 10:38
Алкоголь і теплий клімат: У ВООЗ розвінчали поширені міфи та фейки про коронавірус
Алкоголь і теплий клімат: У ВООЗ розвінчали поширені міфи та фейки про коронавірус
Чи допоможуть захиститись від коронавірусу вода та алкоголь і чи поширюється 2019-nCoV у теплому кліматі — пояснюють у ВООЗ.

Коронавірус — одна з найбільш обговорюваних тем у світі. Навколо неї — немало дезінформації.

Через поширення фейків у Всесвітній організації охорони здоров’я розвінчали популярні міфи про китайський коронавірус 2019-nCoV. Також там дали відповіді на популярні запитання користувачів із різних країн.  Про це йдеться у офіційному Twitter-акаунті організації.

«Ми розвінчуємо чутки і міфи про новий коронавірус 2019 року», — йдеться на сторінці.

«Чи зможе новий коронавірус 2019-nCoV вижити в жаркому та вологому кліматі? Так, 2019-nCoV поширюється в країнах з вологим кліматом, а також з холодним та посушливим. Де б ви не жили і який би клімат там не був, важливо дотримуватись заходів безпеки», — йдеться у повідомленні.

Там порадили часто мити руки і затулятися під час кашлю та чхання серветкою або зігнутою рукою. Серветку слід викинути й одразу після цього вимити руки.

Також у ВООЗ дали відповідь на запитання стосовно того, чи можна пити воду та таким чином захиститись від коронавірусу, адже, на думку деяких, це допомагає при болю в горлі.

«Забезпечуйте себе питною водою, оскільки це важливо для здоров’я, однак, це не попереджує коронавірусу», — повідомили у ВООЗ.

Також там підкреслили, що споживання алкоголю не захистить вас від 2019-NCoV.

«Алкоголь завжди варто споживати в міру, а люди, які не вживають алкоголь, не мають починати його пити, аби попередити 2019-NCoV», — повідомили у ВООЗ.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens розпровідав про те, як російський пропагандистський  «Первый канал» поширює теорії змови про коронавірус.

Фото: censor.net.ua

ms.detector.media