ms.detector.media
21.01.2020 13:30
Мінцифри почало навчати українців цифрової грамотності у формі серіалу
Мінцифри почало навчати українців цифрової грамотності у формі серіалу
21 січня Міністерство цифрової трансформації у тестовому режимі запустило проєкт «Дія. Цифрова освіта», який має допомогти українцям підвищити рівень цифрової грамотності.

Про це повідомляє сайт Мінцифри. Повністю запустити платформу обіцяють 30 січня. Згідно даних платформи, нею вже користуються більше 11 тис. юзерів.

Користувачам поки доступні три освітні серіали: базовий серіал із цифрової грамотності, серіал із цифрової грамотності для вчителів і серіал для батьків «Онлайн-безпека дітей».

У цих курсах можна дізнатися, приміром, як не вестися на фейки; розуміти, які онлайн-ігри безпечні; протидіяти кібербулінгу; користуватися Google-документами; створити власний блог тощо.

На сайті платформи заявляють, що невдовзі стануть доступними ще 5 категорій курсів. «Щомісяця тут з'являтиметься новий серіал!» — пишуть автори. Щоб визначити свій рівень цифрової грамотності, користувачі можуть пройти спеціальний тест.

«Сьогодні ми запускаємо освітню онлайн-платформу з навчання цифрових навичок українців. Кожен повинен мати право на безкоштовну освіту в цій сфері. Згодом це стане нашою національною конкурентною перевагою. Навчатися можна буде і в будь-якій комп'ютеризованій бібліотеці за нашою програмою», — пише у своєму Facebook Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

У відео для «серіалів» міністерства знялися, зокрема, акторка Ольга Сумська, телеведучі Марія Єфросініна та Надія Матвєєва, режисер Руслан Ханумак

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що Мінцифри  підписало меморандум з Українською бібліотечною асоціацією. Бібліотеки мають стати першими хабами проєкту «Дія. Цифрова освіта» і надати всім охочим доступ до безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності.

Раніше Мінцифри визначило відсоток цифровий грамотності громадян. 37,9% українців у віці 18-70 років мають цифрові навички на рівні нижче середнього, а ще 15,1% взагалі не володіють ними.

Зображення: Скриншот відео

Підготувала Ольга Тетеріна

ms.detector.media