ms.detector.media
MediaSapiens
The Verge
10.01.2020 15:27
Хакери зламали кілька сайтів у США і залишили там проіранські повідомлення
Хакери зламали кілька сайтів у США і залишили там проіранські повідомлення
Від атак найбільше постраждали сайти недержавних організацій та приватні сайти. Зловмисники заявляють, що діють з «патріотичних міркувань».

Іранські хакери-підлітки зламали кілька американських веб-сайтів та залишили на них проіранські повідомлення. Про це повідомляє The Verge. Там уточнюють, що від атак найбільше постраждали сайти недержавних організацій.

Серед постраждалих опинився стоматолог з Каліфорнії Філ Оупеншоу. Він не перевіряв свій сайт протягом кількох місяців. Там розвищували інформацію про волонтерський проєкт, в рамках якого він надає безкоштовні стоматологічні послуги в Уганді, але після злому на ньому розмістили фото вбитого іранського генерала Касема Сулеймані з підписом «Геть Америку».

Виданню вдалося зв'язатися з особою, яка називає себе Mr Bezhad. Ймовірно, він є одним з хакерів, які зламав сайт каліфорнійського лікаря). Його особистість неможливо підтвердити, але він залишив контакт в Telegram на зіпсованих сайтах. Хакер заявив, що зламує сайти виходячи з «патріотичних почуттів».

Ще один хакер, який ховається під псевдонімом Ebrahim Vaker, зламав сайт Університету Меріленда в Балтіморі (UMBC). Він розповів The Verge, що йому 23 роки, і він нібито є «очільником» групи Iranian Anonymous Team, що складається з сімох людей. Злам сайту університету — їх найбільша атака, заявив хакер.

Нагадаємо, ми раніше писали, що користувачі Twitter непокояться через загострення відносин США та Ірану.

ms.detector.media