ms.detector.media
MediaSapiens
18.12.2019 13:18
Учасник сутичок під Верховною Радою став героєм мемів у Facebook
Учасник сутичок під Верховною Радою став героєм мемів у Facebook
На фото із сутичок біля Верховної Ради, які поширювали користувачі соцмереж та ЗМІ, помітили одного учасника, який поводився особливо «активно».

У вівторок, 17 грудня, під Верховною Радою зібрався мітинг, учасники якого вимагали не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. У учасників протестів була помічена партійна символіка «Всеукраїнського об'єднання «Свобода», «Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», «Аграрної партії» та «Національного корпусу».

Під час акції сталися сутички між мітингувальниками та спецпризначенцями. Зокрема, мітингувальники облили поліцейських зеленкою, а ті у відповідь використали сльозогінний газ.

Одна сутичка сталася біля готелю «Київ», друга — біля парламенту. Представники «Національного корпусу» кілька разів побилися зі співробітниками Національної поліції, які завадили проїзду агітаційної машини до Верховної Ради і проносу наметів, пише Lb.ua.

На фото із сутичок, які поширювали користувачі соцумереж та ЗМІ, помітили одного учасника, ймовірно представника «Нацкорпусу», який поводився особливо «активно»:

 

Це фото Lb.ua швидко стало об’єктом мемів, а самого учасника сутичок почали активно обговорювати в соцмережах.

«Аграрій Херсонщини показує висоту кукурудзи, вирощеної в цьому році», — жартував шоумен і ведучий Дмитро Чекалкін.  

«Цікаво, як прізвище цього фермера? Як назвати нову групу людей, що займаються фермерством?»,цікавився Едуард Рубін. У Facebook почало з’являтися багато й інших жартів на цю тему.

 

У самому ж «Нацкорпусі» розкритикували дії силовиків та звинуватили Володимира Зеленського та Андрія Богдана в тому, що ті «дали вказівку» «нападу на фермерів».

«Сьогодні спецпризначенці жорстоко побили учасників мирної акції протесту, які виступали проти розпродажу української землі. Це сталося, коли аграрії почали ставити свої намети під стінами Верховної Ради. Поліція почала бити фермерів, активісти Нацкорпусу стали на їх захист»,йдеться у їх заяві. Проте про поведінку чоловіка на фото у цьому зверненні не згадали.

Нагадаємо, «Детектор Медіа», раніше писав, що журналісту «Радіо Свобода» розбили камеру й окуляри під час сутичок біля Верховної Ради. Також під час сутичок постраждали й журналісти «Громадського».

Раніше ми писали статтю про те, як на каналах Медведчука маніпулюють на темі ринку землі.

ms.detector.media