ms.detector.media
MediaSapiens
ТВА
19.11.2019 12:47
У Мінцифри прогнозують запуск 5G в Україні за три роки
У Мінцифри прогнозують запуск 5G в Україні за три роки
У Міністерстві цифрової трансформації очікують, що мобільний зв’язок п’ятого покоління (5G) з’явиться в Україні за три роки.

Про це в інтерв’ю UBR повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест.

За його словами, українські мобільні оператори також очікують на початок реального використання 5G за 3 роки.

«Головне завдання 5G — виробити корисні «кейси». Адже як ми звикли дивитися на 3G або 4G — це швидкий інтернет. З точки зору користувача все зрозуміло. А ось «п'яте покоління» призначене насамперед для бізнесу», — сказав Шелест.

За його словами, в Україні вже є потреба у 5G. Наприклад, у сільському господарстві деякі компанії хочуть використовувати безпілотні трактори. Це потрібно тому, що головна різниця між 4G і 5G — затримка інтернету. У п'ятому поколінні мобільного зв'язку її практично немає.

Заступник міністра зазначив, що необхідно зрівняти плату у всіх діапазонах, в яких вже працюють і можуть працювати мобільні мережі. 

«І підняти до того рівня, як оплачують «Київстар», Vodafone Україна і lifecell — це буде справедливо. Це європейська практика», — сказав він, додавши, що на сьогодні немає готового рішення уряду, де взяти гроші на розвиток інтернет-доступу в Україні. 

Нагадаємо, 17 травня п'ятий президент України Петро Порошенко підписав наказ про підготовку до запровадження 5G в Україні. 1 листопада технологію 5G повноцінно запустили у  Китаї.

 

ms.detector.media