ms.detector.media
30.09.2019 15:37
Цифрове міністерство хоче навчати 6 млн українців цифрових навичок
Цифрове міністерство хоче навчати 6 млн українців цифрових навичок
Це один з показників ефективності (KPI) для Міністерства цифрової трансформації в програмі дій уряду.

29 вересня Кабінет Міністрів України затвердив програму діяльності уряду і передав її на затвердження Верховній Раді. Текст програми оприлюднено на сайті Верховної Ради. Програма містить цілі та показники ефективності (KPI) для кожного міністерства.

Для Міністерства цифрової трансформації визначено три цілі:

Цілі

Показники ефективності:

Ціль 14.1. Українцям доступні всі публічні послуги онлайн

  • 100% державних послуг доступні онлайн
  • 60% українців користуються онлайн-послугами
  • Високий рівень задоволеності українців від користування онлайн-послугами

Ціль 14.2. Українці можуть користуватися високошвидкісним Інтернетом на всіх міжнародних автошляхах та в усіх населених пунктах

  • Відсоток міжнародних автошляхів та населених пунктів з покриттям високошвидкісним Інтернетом (швидкість — не менше 30 Мбіт/с)

Ціль 14.3. Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути

  • Понад 6 млн. українців охоплені програмою розвитку цифрових навичок
  • 70% громадян, які пройшли програму, володіють навичками на базовому рівні

Для досягнення першої цілі міністерство планує провести інвентаризацію всіх послуг, що надаються державними органами громадянам та бізнесу. Частини цих послуг хочуть позбутися (прибрати зайві довідки), усі інші – перевести онлайн. Планується створення єдиного порталу послуг зі зручним і зрозумілим дизайном. Також планується розвиток електронних способів ідентифікації особистості (наприклад, Smart ID).

Для досягнення другої цілі планується дослідження реального покриття інтернетом, створення порталу для моніторингу доступності інтернету, закріплення в законі права громадян на швидкісний інтернет, створення Фонду забезпечення інтернету в регіонах.

Для досягнення третьої цілі планується створення онлайн-платформи дистанційного навчання цифрових навичок і відкриття доступних офлайн-хабів по всій країні. Планується також інформаційна кампанія з популяризації платформи для населення.

Нагадаємо, уряд вирішив створити нове Міністерство цифрової трансформації на базі Державного агентства з питань електронного урядування. Віцепрем’єрміністром – міністром цифрової трансформації призначено Михайла Федорова – колишнього керівника digital-агентства SMM Studio і позаштатного радника президента України Володимира Зеленського з діджитал-напряму.

27 вересня віцепрем’єр Михайло Федоров з рекламістом Андрієм Федоровим презентували бренд цифрової держави — «Дія».

ms.detector.media