ms.detector.media
MediaSapiens
instagram
30.09.2019 14:07
«Стала на диби»: регіональні ЗМІ назвали білоруську ДТП українською
«Стала на диби»: регіональні ЗМІ назвали білоруську ДТП українською
Декілька регіональних сайтів опублікували давнє фото ДТП у Білорусі, видавши його за свіжу аварію у Горохівському районі на Волині.

Як повідомляє сайт «Район. Горохів», інформацію щодо аварії з вантажівкою вперше у Facebook опублікував користувач Vova Yefremov. Зараз цей допис недоступний до перегляду.

Новину з посиланням на фейсбук-публікацію розмістили, зокрема, «Волинь 24», «ВолиньPost», «ВолиньUA».

Хоча фото цієї аварії з’явилося у мережі ще декілька тижнів тому. Звичайний пошук за зображенням у Google показує повідомлення білоруських сайтів про цю ДТП на трасі Бобруйськ-Могильов. Вони посилаються на фото, яке було опубліковане 23 серпня в інстаграм-спільноті «ЧП.Білорусь».

Слід зазначити, що видання «ВолиньPost» вже видалило фейкову новину. «Волинь 24» опублікувало спростування і зазначає, що після виходу публікації акаунт Vova Yefremov зник з соціальної мережі. Проте редакція «достеменно знає, що це реальна людина і неодноразово читала його пости про роботу водієм-дальнобійником».

Як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно низка ЗМІ написали про те, що німецький автогонщик Міхаель Шумахер вийшов з коми після 5 років. Насправді ж спортсмена вивели з коми ще у 2014 році, за кілька місяців після того, як він отримав травму. Весь цей час він проходив лікування.

Також російські видання масово поширили фейк про те, що на Львівщині польський військовослужбовець застрелив українського солдата.

ms.detector.media