ms.detector.media
MediaSapiens
Digger
19.09.2019 15:12
Роскомнагляд випадково закрив доступ до математичного форуму, намагаючись заблокувати Telegram
Роскомнагляд випадково закрив доступ до математичного форуму, намагаючись заблокувати Telegram
Щомісячна аудиторія сайту Art of Problem Solving становить близько 1,7 млн ​​осіб. Представники російського відомства поки не коментують ситуацію з помилковим блокуванням ресурсу.

Роскомнагляд обмежив доступ до англомовного форуму з олімпіадної математики Art Of Problem Solving, намагаючись заблокувати месенджер Telegram.

Про це повідомляє сайт Digger.ru.

Першим на цю проблему звернув увагу один з користувачів форуму, пише видання.

Повідомляється, що при переході за посиланням artofproblemsolving.com відсутня інформація про блокування ресурсу, але його IP-адреса (45.56.124.84) ​​внесена до реєстру заборонених сайтів Роскомнагляду.

Цікаво, що причиною зазначене рішення Таганського суду Москви про блокування месенджера Telegram на території Росії, пишуть журналісти.

За даними Роскомсвободи, домен artofproblemsolving.com був внесений у реєстр ще 15 січня. Щомісячна аудиторія сайту Art of Problem Solving становить близько 1,7 млн ​​осіб.

Представники відомства поки не коментують ситуацію, пише Digger.ru.

Нагадаємо, раніше «Детектор Медіа» писав, що правозахисники звернулися в ООН через відключення інтернету під час протестів у РФ.

Окрім того, нещодавно одна зі структур російської ФБС отримала повноваження без посередників блокувати веб-портали. Тепер для блокування сайтів спецслужбам не потрібно звертатися ні до регулятора Роскомнагляду, ні в суди. Окрім ФСБ, таке право у Росії має ще дев’ять організацій.

ms.detector.media