ms.detector.media
MediaSapiens
Bloomberg
10.09.2019 12:51
Аналітики JPMorgan запустили індекс впливу твітів Трампа на ринки
Аналітики JPMorgan запустили індекс впливу твітів Трампа на ринки
Фахівці дійшли висновку, що кількість повідомлень Трампа у твіттері, які мали ефект на ринки, значно збільшилася за останній місяць.

Твіттер-сторінка президента США вже давно є популярною у США і поза межами країни. Приміром, згідно з дослідженням, твіти Трампа читає кожен п’ятий американець. Тим часом, за словами фінансових аналітиків, його твіти мають вплив і на фінансових ринках.

Банку Аналітики американського банку навіть JPMorgan Chase & Co. запустили індекс для підрахунку впливу повідомлень президента США Дональда Трампа у твіттері на фінансові ринки.

Про це повідомляє Bloomberg.

Індекс називається Volfefe Index. Таку назву він отримав через твіти, який Трамп опублікував травнем 2017 році твіт починався словами: «Не дивлячись на негативне висвітлення в пресі ...» — і закінчувався словом covfefe, якого немає в англійській мові. Цей твіт провисів декілька годин, а потім його видалили. Що саме Трамп хотів цим сказати, він не уточнив.

Аналітики JPMorgan дійшли висновку, що кількість повідомлень Трампа у твіттері, які мали статистично великий ефект на ринки, значно збільшилася за останній місяць, а найбільший вплив на ціни мають твіти, які включають такі слова, як «Китай», «мільярд», «продукти», «демократи» і «великий».

При цьому твіти президента США за ключовими словами мають найменші шанси отримати позитивні відгуки - лайки та ретвіти у підписників Трампа, відзначили співробітники банку.

За їхніми даними, Трамп в середньому публікує приблизно 10 твітів на день з початку 2016 року. З моменту інавгурації у 2017 році він написав 10 000 твітів.

Крім того, аналітики Bank of America Merrill Lynch опублікували минулого тижня замітку, в якій стверджують, що в ті дні, коли президент США щодо часто пише у твіттері, то негативна прибутковість в середньому становить 9 базисних пунктів. Дні з меншою кількістю президентських твітів покращують прибутковість держоблігацій в середньому на 5 базисних пунктів.

Твіти Трампа вже традиційно стають предметом обговорень у світових ЗМІ. Для Трампа його твіттер-акаунт — майданчик для заяв, часом скандальних.

Приміром, «Детектор Медіа» раніше писав, що після одного зі скандальних твітів Трампа звинуватили у расизмі.

Також стало відомо, що «Твіттер» не буде блокувати расистські висловлювання Трампа.

ms.detector.media