ms.detector.media
MediaSapiens
Укрінформ
07.08.2019 11:11
Microsoft оголосила про атаки російських хакерів через принтери
Microsoft оголосила про атаки російських хакерів через принтери
Корпорація Microsoft оголосила про атаки російських хакерів, які використовували для проникнення в мережі принтери і VoIP-телефони.

Як повідомляє DW, про це представники компанії розповіли на конференції з безпеки у сфері високих технологій в Лас-Вегасі.

Виявлені експертами злами корпоративних мереж змогли бути здійснені, тому що прилади використовували стандартні паролі, а на одному не було встановлено останнє оновлення, попереджає Microsoft.

Фахівці Microsoft вважають, що до атак причетна група кіберзлочинців, відома як Strontium (інші назви — Fancy Bear, APT28 і Sofacy). Раніше її пов'язували з Головним управлінням (ГУ) Генштабу збройних сил Росії.

У США стверджують, що вона стояла за кібератакою на передвиборний штаб кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон під час президентської виборчої кампанії 2016 року.

Нагадаємо, як повідомляв «Детектор медіа», група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів та комбінацій паролів, а також понад 500 мільйонів електронних адрес.

ms.detector.media