Група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів

Група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів

00:00,
6 Серпня 2014
2141

Група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів

00:00,
6 Серпня 2014
2141
Група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів
Група російських хакерів викрала 1,2 мільярди паролів інтернет-користувачів
Американська компанія, що займається питаннями кібер-безпеки виявила проблему, що може стати найбільшим інтернет-зламом, здійсненим хакерами із Росії останнім часом.

Як повідомляє mashable.com, фірма Hold Security, що базується у Мілуокі провела 18-місячне дослідження і виявила, онлайн-банда викрала 1,2 мільярди користувацьких імен та комбінацій паролів, а також понад 500 мільйонів електронних адрес.  

 

Хакери здійснили крадіжку даних, що загалом охопила 4,5 мільярди записів. Вони використовували системи жертв ботнет-мереж, які нічого не підозрювали, і за їх допомогою тестували сайти на наявність вразливостей у SQL. У цьому випадку використовувалися комп’ютери із вірусами, що дозволяли єдиному операторові контролювати великі групи заражених системи.

Коли проблема була виявлена, хакери змогли виконати ін’єкцію SQL, що давала їм змогу надсилати шкідливі команди на веб-сайти та викрадати їхні дані, включно із користувацькими іменами та паролями.

За даними Hold Security, хакерському угрупованню вдалося викрасти інформацію із 420 тисяч веб-сайтів.  

«Акканути зламувалися та дані викрадалися щодня, - розповів президент ще однієї компанії з питань кібер-безпеки HyTrust Ерік Чю (Eric Chiu). – Це дуже сильний дзвіночок для користувачів та компаній про те, що нападники можуть видавати себе за них».

Наявність загрози підтвердив також найнятий виданням The New York Times незалежний експерт.

Зараз Hold Security розробляє онлайн-інструмент, який би допоміг інтернет-користувачам виявити, чи були серед викрадених хакерами їхні дані. Компаніям радять негайно розпочати перевірку своїх веб-сайтів.

«Якщо ви останнім часом не оновлювали свого паролю, саме час це зробити, - каже Адам Куява (Adam Kujawa), представник компанії Malwarebytes Labs.  – Переконайтеся, що це сильний пароль, який складається із великих та малих літер, цифр та особливих знаків. Також не використовуйте однакове користувацьке ім’я та пароль для кожного сайту. Це особливо стосується таких сервісів, як ваш банк чи кредитна картка».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
danbeeinvestigations.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду