ms.detector.media
MediaSapiens
theguardian.com
30.07.2019 15:54
Американський бігун перетворює у мистецтво свої маршрути на карті
Американський бігун перетворює у мистецтво свої маршрути на карті
Бігун Ленні Моган (Lenny Maughan) обирає собі шляхи для пробіжки таким чином, щоб потім на карті утворювались цікаві зображення.

The Guardian пише, що Ленні Морган із Сан-Франциско вже чотири роки формує зі своїм маршрутів зображення. Він обирає собі шляхи для пробіжки, щоб вкінці виходила певна фігура. Це, наприклад, може бути космольот з «Зоряного шляху» чи портрет мексиканської мисткині Фріди Кало.  Для того, щоб зробити такий портрет на карті пан Морган мав пробігти 46,5 км.

Корабель з «Зоряного шляху»

Портрет Фріди Кало

Бігун вже зробив 53 такі креативні маршрути. Першим було зображення руки у вигляді специфічного жесту з «Зоряного шляху».

Видання пише, що Ленні Моган не думав ставати таким митцем. «Але коли додатки для відстеження маршруту стали популярними, інші бігуни почали помічати зображення на своїх шляхах, які нагадували їм тест Роршаха»,— сказав пан Морган.

Бігун каже, що його метою є робити зображення, які зможуть розпізнати інші. Наразі у його арсеналі вже є маршрути у вигляді американського штату Каліфорнія, кота, логотипу Бетмена тощо.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав, що вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії. З її допомогою можна вирахувати, скільки часу займали подорожі між містами Європи, коли не було автівок та літаків.

 

ms.detector.media