Вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії

Вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії

11:06,
19 Липня 2019
7051

Вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії

11:06,
19 Липня 2019
7051
Вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії
Вчені зі Стенфорду розробили онлайн-карту Римської імперії
Автори:
За допомогою онлайн-карт можна вирахувати, скільки часу займали подорожі між містами Європи, коли не було автівок та літаків.

У Стенфордському університеті створили модель онлайн-карт Римської імперії. На картах можна прокласти маршрут залежно від погодних умов і ландшафту середньовічної Європи. Про це повідомляє Euronews.

Вчені презентували модель онлайн-карт стародавнього Риму й назвали проект ORBIS. Карти включають 632 міста і 10 млн квадратних метрів суші та морського простору.

Особливість онлайн-карт Римської імперії полягає у тому, що вони прокладають маршрут з урахуванням конкретних погодних умов і способів пересування, які були доступні саме в той час. Автівки, потяги і літаки тут замінюють колісниці й кораблі, а якщо вам потрібен піший перехід через гори, то це може зайняти кілька тижнів.

Наприклад, подорож з Лондона до французького міста Арль влітку в стародавньому Римі зайняла б у вас 24 дні. Причому це найшвидший маршрут, який включає перетин каналу на кораблі та піший перехід по континенту.

Варто відзначити, що всі міста також мають ті назви, які вони мали саме в той період часу. Приміром, Лондон — це Лондініум.

Згідно з картами, найкоротший шлях виявився б найдовшим і відняв у вас близько 37 днів, щоб пройти безпосередньо через всю Францію.

За допомогою такої карти можна вивчити, скільки часу займали подорожі Європою декілька століть тому і переконатися, що раніше пересування людей навіть на відносно незначні відстані були справжньою авантюрою. Саме тому подорожі були доступні в основному тільки для військових і купців, в той час як звичайні люди могли все життя не покидати межі свого поселення, кажуть вчені, які розробили онлайн-карти.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Гугл картах тестують функцію для захисту пасажирів таксі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Euronews
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду