ms.detector.media
MediaSapiens
TyN Magazine
21.06.2019 12:53
Українці дослідили вплив пропаганди на поведінку штучного інтелекту
Українці дослідили вплив пропаганди на поведінку штучного інтелекту
Українське агентство ISD Group отримало бронзову нагороду на міжнародному фестивалі творчості “Каннські леви” за проект, який демонструє різницю між впливом об’єктивних новин і пропаганди на світогляд.

Як повідомляє Liga.Tech, в рамках соціального експерименту було створено два штучних інтелекти. Протягом шести місяців нейромережі навчали, показуючи виключно ефіри російських новин. Одному “дісталася” інформація телеканалу “Росія 1”, іншому — російський незалежний канал “Дождь”.

За підсумками проекту, ставлячи однакові питання кожній нейромережі, дослідники мали можливість порівняти, наскільки кут подачі інформації впливає на відповідь.

Для нас цей проект — в першу чергу соціальний. На прикладі російського телебачення він показує, наскільки важлива подача новин, як сильно вона впливає на сприйняття інформації і як глибоко вкорінюється у свідомості”, — розповів креативний директор ISD Group Віктор Шкурба.

Зазначимо, що нейромережі можуть швидко вчитися та виконувати широкий спектр завдань, серед яких не лише аналіз інформації, а й продукування власного контенту.

Так, Microsoft розробила нейромережу, що малює карикатури, американському радіожурналісту, що втратив голос, нейромережа дозволить знову повернутися в ефір. Компанія Adobe навчила нейромережу дуже точно відрізняти редаговані фотографії. З допомогою нейромережі можна згенерувати відеопромову Барака Обами та інших відомих осіб.

ms.detector.media