ms.detector.media
MediaSapiens
bbc.com
27.05.2019 10:57
Китай попередив Велику Британію про наслідки, якщо країна підтримає блокування Huawei
Китай попередив Велику Британію про наслідки, якщо країна підтримає блокування Huawei
Китайська дипломатка наголосила, що на Велику Британію можуть очікувати «істотні наслідки» у питанні інвестицій у країну, якщо Великобританія блокуватиме розгортання у себе 5G від Huawei.

Про це ВВС сказала китайська дипломатка Чень Вень (Chen Wen). Вона також додала, що Пекін вже «засвідчив деякі свідомі кроки» у цьому напрямку.

Крім того, пані Вень зауважила, що економіка Великобританії зазнає збитків від повідомлень про будь-які блокування китайської ІТ-компанії, адже це буде сигналом для інших китайських інвесторів.

Вона заявила, що в Сполучених Штатах існує «істерія» щодо зростання китайського впливу, а Великобританія повинна приймати рішення на основі власних національних інтересів.

Раніше компанія з виготовлення комп’ютерних чіпів ARM, яка базується у Кембриджі, повідомила своїм співробітникам, що вони повинні припинити «всі активні контракти, програми з підтирки та будь-які відкладені зв’язки» з Huawei, щоб дотримуватися нещодавнього рішення США.

Як відомо, Міністерство торгівлі США дійшло висновку, що дії компанії Huawei «суперечать національній безпеці США або інтересам зовнішньої політики». А президент Дональд Трамп заборонив використовувати американським компаніям телекомунікаційне обладнання Huawei.

Згодом США усе ж видали Huawei тимчасову ліцензію на роботу (90 днів), яка дозволяє підтримувати існуючі мережі зв’язку і надавати мобільні послуги.

Утім американські корпорації Intel, Qualcomm, Xilinx і Broadcom заявили, що припиняють постачати деталі Huawei. 

«Відсторонення Huawei від ведення бізнесу в США не зробить цю країну безпечнішою або сильнішою. Навпаки, через це рішення США доведеться обмежуватися альтернативами більш низької якості, які сповільнюватимуть розвиток 5G у Сполучених Штатах», заявив китайський ІТ-гігант.

ms.detector.media