ms.detector.media
MediaSapiens
asianews
21.05.2019 11:02
США видали Huawei тимчасову ліцензію на роботу
США видали Huawei тимчасову ліцензію на роботу
20 травня Міністерство торгівлі США дозволило китайській компанії 90 днів продовжувати роботу на території країни.

Про це повідомляє сайт міністерства. Після 90 днів відомство буде вирішувати, чи продовжувати ліцензію. Тимчасова згода на роботу дозволяє підтримувати існуючі мережі зв’язку і надавати мобільні послуги.

«Тимчасова ліцензія надає час операторам для оновлення обладнання і певне відтермінування довгострокових заходів… Ця ліцензія дозволить продовжувати операції існуючим користувачам мобільних телефонів Huawei і неміським широкосмуговим мережам», —  сказав міністр торгівлі США Вілбур Росс (Wilbur Ross).

Нагадаємо, США наклали санкції на Huawei після того, як міністерство дійшло висновку, що дії компанії «суперечать національній безпеці США або інтересам зовнішньої політики». А президент Дональд Трамп заборонив використовувати американським компаніям телекомунікаційне обладнання Huawei.

Нещодавно американські корпорації Intel, Qualcomm, Xilinx і Broadcom заявили, що припиняють постачати деталі Huawei. На це китайська компанія відповіла, що кроки американських корпорацій, швидше за все, призведуть до загострення напруженості між Вашингтоном і Пекіном.

«Це викликає побоювання, що мета президента Дональда Трампа — утримати Китай, викликавши затяжну холодну війну між найбільшими економіками світу», — заявили у Huawei.

ms.detector.media