ms.detector.media
MediaSapiens
Live Trading News
18.02.2019 17:08
Twitter роками зберігає приватні повідомлення навіть після їхнього видалення
Twitter роками зберігає приватні повідомлення навіть після їхнього видалення
Twitter дозволяє користувачам видаляти свої приватні повідомлення, але сам продовжує зберігати їх роками. Навіть, коли акаунт відправника чи адресата давно видалений.

Про це виданню TechCrunch розповів дослідник кібер-безпеки Каран Сайні. Він зміг скачати свої минулорічні видалені повідомлення разом зі всією інформацією про свій обліковий запис.

Якщо ви завантажите дані свого облікового запису у Twitter, разом з ними зможете завантажити і всі повідомлення, які зберігає соціальна мережа. Автори TechCrunch провели власний експеримент і змогли відновити чат від травня 2016 року. Відправник повідомлення наразі видалив свій акаунт у Twitter:

Це суперечить політиці конфіденційності, якої дотримується Twitter. Декілька років тому ця соціальна мережа обмежила користувачів у можливості видаляти свої повідомлення для адресата. Ось що соцмережа пише у своїй довідці: «Інші учасники чату як і раніше зможуть бачити видалені Вами повідомлення». При цьому Twitter обіцяє зберігати конфіденційність і видаляти Ваші дані вчасно. Згідно довідки, будь-який користувач зможе деактивувати та видалити свій акаунт раз і назавжди — і після 30-денного періоду обліковий запис разом зі всіма даними має зникнути.

Сайні каже, що зберігання старих повідомлень у Twitter — це скоріше функціональна помилка, ніж ігнорування безпеки своїх користувачів. Втім, дослідник підкреслює, що в будь-якому випадку слід не видавати своєї конфіденційної інформації у чатах Twitter і не розраховувати на можливість видалити повідомлення.

Представник Twitter сказав TechCrunch, що компанія «вивчиє це питання, аби впевнитися, що ми розглянули проблему у повному обсязі».

Багаторічне зберігання приватних повідомлень може відкинути Twitter у сіру правову зону, згідно з новими європейськими законами. Ці закони стосуються захисту даних і дозволяють користувачам вимагати від компаній видалення даних про себе.

Нагадаємо, нещодавно у Твіттері набув популярності хештег #KyivNotKiev. В рамках кампанії #CorrectUA МЗС України просить транслітерувати назву українських міст так, як це властиво українській мові.

ms.detector.media