ms.detector.media
MediaSapiens
unsplash
04.01.2019 15:50
У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд
У 2017-му році Google вивів в офшор майже €20 млрд
Кошти були переведені через голландську офшорну компанію в Бермуди задля зменшення податків.

Як пише Reuters, інформацію розповсюдила Голландська торговельна палата. У 2017 році Google вивела €19,9 млрд, а у 2016-му — €4 млрд. Хоча компанія наголошує на повній законності своїх фінансових операцій.

«Ми сплачуємо всі податкові зобов’язання і дотримуємось податкового законодавства в кожній країні, в якій ми працюємо по світу», — йдеться у офіційній відповіді компанії.

Утім більш ніж десятиліття спеціальні податкові умови дозволяли Alphabet, материнській компанії Google, зменшувати свої витрати. Дочірня компанія у Нідерандах використовувалась для переводу грошей, що були зароблені поза США, у ірландський холдинг Google, який базується на Бермудах. Там компанії не платять податок на прибуток.

Така стратегія називається «Подвійний ірландсько-голландський сендвіч» і є законною. Вона дозволяла компанії зменшити витрати на податки. Утім під тиском Європейського Союзу та США Ірландія у 2014 році поголилась поступово припинити дію угоди. Податкові «пільги» для Google мають закінчитися у 2020 році.

Нагадаємо, раніше «детектор медіа» писав, що Google і Facebook мають сплатити $455 тис. штрафу за те, що вони не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами.

ms.detector.media