Google і Facebook виплатять $455 тис. штрафу за політичну рекламу

Google і Facebook виплатять $455 тис. штрафу за політичну рекламу

11:35,
19 Грудня 2018
1912

Google і Facebook виплатять $455 тис. штрафу за політичну рекламу

11:35,
19 Грудня 2018
1912
Google і Facebook виплатять $455 тис. штрафу за політичну рекламу
Google і Facebook виплатять $455 тис. штрафу за політичну рекламу
Автори:
Державний суддя штату Вашингтон зобов’язав американські ІТ-компанії Google і Facebook виплатити по $455 тис. штрафу за те, що вони не зберегли на своїх сайтах записи про замовників політичної реклами.

Про це повідомило агентство AP із посиланням на заяву генерального прокурора штату Вашингтон Боба Фергюсона.

Google виплатить $217 тис., а Facebook $238 тис. за двома судовими позовами, в яких компанії звинувачували в недотриманні державного закону про прозорість політичних оголошень.

Позови проти компаній були подані в червні — після того, як Державна комісія з публічного розкриття інформації (Public Disclosure Commission) випустила припис, згідно з яким інформація про політичну рекламу в цифрових компаніях на кшталт Google і Facebook, має бути загальнодоступною — так само, як і в ЗМІ.

ІТ-компанії погодилися сплатити штрафи, але наполягають, що не порушували закон.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб захистити чесність виборів і запобігти іноземному втручанню. Ми вважаємо, що всі оголошення на Facebook мають бути прозорими й чекаємо», — заявила прес-секретарка Facebook Бет Готьє.

А в Google повідомили, що до червня дотримувалися законів штату, але після введення нових вимог в червні призупинили показ реклами через неможливість їх дотримання. «Цього року ми запровадили кілька функцій для забезпечення прозорості на федеральних виборах у США, і ми шукаємо способи вивести ці інструменти на державний рівень», — зазначили в компанії.

Прокурори повідомили, що Facebook і Google відмовилися надати дані про політичну рекламу на муніципальних виборах 2017 року на запит газети The Stranger.

Нагадаємо, нещодавно компанія Google анонсувала нові правила для політичної реклами напередодні виборів до Європарламенту, які мають відбутися в травні 2019 року.

Ми розповідали також про те, що журналістка New York Times Наташа Сінгер дослідила відкриті Google, Facebook та Twitter архіви політичних оголошень, які поширюють на їхніх платформах. Вона впевнена, що ця інформація ускладнить втручання у вибори в США, але не прибере усі можливості для маніпуляцій.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
tecnologia.libero.it
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду