ms.detector.media
MediaSapiens
Кадр з фільму «Дочка Нептуна»,
03.12.2018 17:09
Американське радіо не ставитиме відому різдвяну пісню через підтекст про домагання
Американське радіо не ставитиме відому різдвяну пісню через підтекст про домагання
Американська радіостанція Star 102 відмовилася від відомої різдвяної пісні «Baby It's Cold Outside» через скарги слухачів, які побачили в тексті натяк на сексуальні домагання.

Як повідомляє ВВС, Star 102 вирішила повністю прибрати композицію з ефіру.

Автором пісні 1944 року виступив Френк Лессер. У 1949 році «Baby It's Cold Outside» прозвучала в фільмі «Дочка Нептуна» й її відзначили премією «Оскар».У різні часи її виконували Леді Гага, Майкл Бубле, актори Вілл Феррелл і Зої Дешанель.

У пісні чоловік та жінка обмінюються репліками. За сюжетом жінка перебуває в чоловіка в гостях, але вже збирається йти додому, а він вмовляє її лишитися в нього попри численні її відмови.

Ведучий Star 102 Глен Андресон написав у Twitter, що «Baby It's Cold Outside» була написана в зовсім іншу епоху, і сьогодні її слова можуть сприйматися дещо інакше. «Ми живемо в дуже чутливому світі, де люди дуже легко ображаються. Але у світі, де #MeToo дав жінкам право голосу, яке вони заслуговують, цій пісні не місце», – переконаний він.

Критики композиції стверджують, що вона виправдовує дії, які можна трактувати як домагання. А опоненти наполягають на тому, що не варто судити тексти, написані у минулому столітті, за сучасними мірками.

Однак опитування, проведене на сторінці радіостанції в Facebook, показало, що переважна більшість слухачів не підтримують цю заборону: 94% користувачів висловилися проти.

«Героїня цієї пісні каже "Ні", а їй відповідають "Це ж означає так, правильно?". У 2018 році всі ми знаємо, що згода – це коли вам відповідають "Так". Якщо вам кажуть "ні", то варто зупинитися», – коментує Сондра Міллер, президентка Клівдендського центру допомоги жертвам зґвалтувань.

Нагадаємо, торік восени американські видання The New York Times та The New Yorker опублікували розслідування про сексуальні домагання з боку голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна. Після виходу публікації акторки та колишні колеги Вайнштейна почали публічно звинувачувати продюсера в насильстві. За підрахунками ЗМІ, список усіх жінок, які заявили про переслідування з боку Вайнштейна, перевалив за 50 осіб. Серед них – відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу. Цього року видання отримали за свої матеріали на цю тему Пулітцерівську премію в номінації «Служіння суспільству».

У мережі також з’явилася ціла низка хештегів та флешмобів, присвячених сексуальному насильству, найвідоміших з яких став #MeToo (Я також). 

ms.detector.media