ms.detector.media
31.08.2018 16:15
Американець погрожував вбити журналістів Boston Globe — його затримали
Американець погрожував вбити журналістів Boston Globe — його затримали
Роберта Чейна (Robert Chain) затримало ФБР через серію його погроз виданню Boston Globe.

Як пише The Guardian, 68-річного чоловіка затримало Федеральне бюро розслідувань США. Роберт Чейн 14 разів телефонував у редакцію медіа з погрозами. Причиною стала ініційована Boston Globe акція відповіді  президенту Дональду Трампу, в рамках якої більше 350 редакцій 16 серпня висловили свою незгоду з його звинуваченнями на адресу ЗМІ.

Трамп впродовж своєї каденції неодноразово називав медіа, які його критикують, «ворогами народу», а незручні новини клеймував «фейковими».

16 серпня Чейн подзвонив у редакцію із заблокованого номера та сказав, що видання «є ворогом народу і ми збираємося убити вас усіх». Після цього представники медіа звернулися до поліції та найняли приватну охорону для захисту редакції.

За шість днів Чейн подзвонив з телефону дружини і заявив, що «поки видання продовжуватиме нападати на обраного президента США… я продовжуватиму переслідувати та дратувати Boston Globe та інших творців фейкових новин». ФБР змогли відслідкувати, звідки йшов дзвінок.

Під час обшуків у домі Чейна знайшли 20 одиниць вогнепальної зброї. Серед них пістолети і 9-міліметровий карабін, а також сотні патронів. Утім суд вирішив не арештовувати чоловіка та відпустив під заставу у 50 тис. доларів. Долю Чейна вирішуватимуть 24 вересня, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Міжнародна організація Комітет захисту журналістів (CPJ) заявила, що на тлі ворожих настроїв у США до преси правоохоронці мають серйозно ставитися до подібних погроз.

«Журналісти ніколи не повинні стикатися з насильством через виконання ними своєї роботи», — сказала представниця  організації Олександра Еллербек (Alexandra Ellerbeck).

Нагадаємо, нещодавно MediaSapiens писав про стрілянину в офісі YouTube Тоді що три людини потрапили до місцевих лікарень з вогнепальними пораненнями.

ms.detector.media