ms.detector.media
MediaSapiens
nytimes.com
27.08.2018 15:25
Google видалила 39 YouTube-каналів з дезінформацією від Ірану
Google видалила 39 YouTube-каналів з дезінформацією від Ірану
У компанії переконані, що ці канали були створені заради впливу у США.

Як пише New York Times, за два дні після виявлення Facebook іранської та російської кампаній з дезінформації, Google заблокувала 39 каналів на власній платформі YouTube.

Всі акаунти були пов’язані з державною телерадіокомпанією «Голос Ісламської республіки Іран». Після революції 1979 року ця компанія монополізувала радіо та телебачення у країні. Її керівника призначає верховний лідер Ірану.

Облікові записи були заблоковані протягом останніх шести днів і «релевантні відео» на них всього мали 13,5 тис. переглядів. Ці канали призупинені разом з шістьма блогами у Blogger та 13 акаунтами у Google+.

Як каже Кент Волкер (Kent Walker), віце-президент Google з питань глобальної політики, канали були частиною інформаційної кампанії, яка почалася у січні 2017 року. Облікові записи поширювали «англомовний політичний контент у США».

Також нещодавно про видалення подібних акаунтів заявлала Twitter. Того ж дня компанія Facebook оголосила, що знайшла дві керовані з Росії та Ірану дезінформаційні кампанії в своїх соцмережах Facebook та Instagram і видилала понад 650 профілів.

ms.detector.media